Суббота, 18.05.2024, 09:53
Приветствую Вас Гость | RSS


Церковь Адвентистов седьмого дня
              г.Конотоп

Велике майбутнє, обіцяне нам господом - урок №08

Изучаем вместе » Нове Життя » 1 -  2 -  3 -  4 -  5 -  6 -  7 -  ... -  9 -  10 -  11 -  12 -  13 -  14 -  15 -  16 -  17 -  18 -  19 -  20 -  21 -  22 -  23 -  24


Урок № 8
"Велике майбутнє, обіцяне нам господом "

Маленька дівчинка, яка гуляла зі своїм батьком, була вражена красою сяючих зірок на нічному небі. Із захопленням вона вигукнула: "Як має бути гарно там, на Небесах!"

Батько запитав її, чому вона так вирішила, і дівчинка відповіла: "Тому що дуже гарне світло, яке я бачу через шпаринки в небесній підлозі". Небеса, тобто місце, де живе Господь, дійсно прекрасні. Навіть наша спотворена гріхом Земля зберігає сліди колишньої краси, являючи собою творіння великого Митця. Великий Бог, дивлячись на щойно створений Ним світ, сказав: "Вельми добре" (Бут. 1:31). Але з бігом часу у світі все більше виявлялася руйнівна дія гріха. Минали століття, і земля стогнала під тягарем гріховності людського роду. Зараз наш світ настільки занепав, що опинився на межі повного руйнування. Передбачаючи це, пророк звіщав: "... Земля розпадеться, мов одіж ... " (Ісая 51:6).

У попередніх уроках ми побачили картину завершення земної історії і Прихід нашого Господа. Ми говорили про те, що після тисячолітнього царювання Ісус і всі святі повернуться на очищену вогнем Землю.

1. Непорушність Божих задумів

Дороги Господні ніким не можуть бути змінені. Божий задум виконається своєї пори. Створений Богом світ буде відтворений у первісній красі.

"Він той Бог, що землю вформував та її вчинив, і міцно поставив її, не як порожнечу її створив,- на проживання на ній Він її вформував" (Ісая 45:18).

Людина повинна зрозуміти, що не слід опиратися волі Творця. Лише Богові відоме майбутнє людства. Лише Він знає, як звільнити Землю від гріха і створити новий світ. У книзі Об'явлення ми читаємо про це: "І бачив я небо нове й нову землю, перше бо небо та перша земля проминули ... бо перше минулося ... ось нове все творю!" (21:1,4,5).

І апостол Петро говорить нам: "Але за Його обітницею ми дожидаємо неба нового й нової землі, що правда на них пробуває" (2Петр. 3:13).

Перш ніж почнеться життя на Новій Землі, гріх буде остаточно знищений; він більше ніколи не виникне. Господь дає нам таку обітницю: "... Він зробить кінець,- не постане два рази насильство" (Наум 1:9).

Сьогодні ми не можемо навіть уявити, яким повнокровним і щасливим буде нове життя на оновленій Землі.

"Чого око не бачило й вухо не чуло і що на серце людині не приходило, те Бог приготував тим, хто любить Його!" (1Кор.2:9).

2. Що відбудеться з нами?

Щоб відповісти на це питання, звернемо увагу на вигляд Господа нашого Ісуса Христа після Його воскресіння. Він сказав Своїм учням: "Погляньте на руки Мої та на ноги Мої,- це ж Я Сам! Доторкніться до Мене й дізнаєтесь - бо не має дух тіла й костей, а Я, бачите, маю. І, як ще не йняли вони віри з радощів та дивувались, Він сказав їм: Чи не маєте тут чогось їсти? Вони ж подали Йому кусника риби печеної та стільника медового. І, взявши, Він їв перед ними" (Лука 24:39,41-43).

"Потім каже Хомі: Простягни свого пальця сюди, та на руки Мої подивись. Простягни й свою руку, і вклади до боку Мого. І не будь ти невіруючий, але віруючий!" (Івана 20:27).

Учні побачили реальну, а не ілюзорну людську природу воскреслого Христа. Вони могли доторкнутися до Нього і відчути Його тіло. Разом з ними Він споживав їжу.

Як Христос, перемігши смерть, воскрес, так само і праведники, котрі померли в Ісусі Христі, будуть повернуті до життя при Другому приході Спасителя. Йов глибоко вірив у воскресіння всіх викуплених: "Та я знаю, що мій Відкупитель живий, і останнього дня Він підійме із пороху цю шкіру мою, яка розпадається, і з тіла свойого я Бога побачу, сам я побачу Його, й мої очі побачать, а не очі чужі ... Тануть нирки мої в моїм нутрі ..." (Йов 19:26-27).

Й Ісая пророкував: "Померлі Твої оживуть, воскресне й моє мертве тіло ..." (Ісая 26:19).

Апостол Павло також говорить про воскресіння наших тіл: "Бо знаємо, що все творіння разом зітхає й разом мучиться аж досі. Але не тільки воно, але й ми самі в собі зітхаємо, очікуючи синівства, відкуплення нашого тіла" (Римл.8:22-23).

Коли Ісус вдруге прийде на Землю, Він підніме нас із гробів, поверне нам образ і подобу Божу, якими була на­ділена людина на початку створення світу. Наші викуплені тіла будуть подібні до воскреслого тіла Господа.

"Улюблені, - ми тепер Божі діти, але ще не виявилося, що ми будемо. Та знаємо, що, коли з'явиться, то будем подібні до Нього, бо будемо бачити Його, як Він є" (1Івана 3:2).

У листі апостола Павла читаємо, що "всі перемінимось, як оком змигнути ..." (1Кор.15:51-52). Він говорить, що в цьому житті наші тіла "тлінні" і "смертні", тобто схильні до хвороб і смерті, уражені гріхом. Але після воскресіння, навіки вільні від гріха, ми станемо зовсім іншими. Наше тіло, за словами Павла, "зодягнеться в нетління ... і в безсмертя", і ми більше не будемо знати хвороб, страждань, старіння і смерті.

Очікуючи Другого приходу Христа, ми повинні бути готовими відкрити Йому свої серця і таким чином допомогти Йому викорінити гріх із нашого життя.

Після Приходу Христа гріх більше ніколи не виникне. Безповоротно відійдуть у минуле заздрість, ревнощі, страх, ненависть та інші прояви зла. У нас не залишиться нічого від колишньої гріховної природи. Любов, радість, мир - усе найсвітліше і найкраще стануть нашим надбанням. Необхідно вже зараз навчитися сприймати ці дари Христової благодаті, а Прихід Ісуса ще більше зміцнить відроджений стан нашої душі.

Смерть більше не пануватиме над викупленими Божими дітьми; ми будемо безсмертними, як і Христос.

"Життя ж наше на небесах, звідки ждемо й Спасителя, Господа Ісуса Христа, Який перемінить тіло нашого пониження, щоб стало подібне до славного тіла Його, силою, якою Він може і все підкорити Собі" (Фил.3:20-21).

Чи хочете ви прокинутися завтра вранці з дивовижним почуттям, що вас наповнює лише любов, що минуле з його неправильними вчинками і гіркими помилками ніколи більше не повториться? Таке життя приготовлене на Небесах усім, чиї серця наповнені радістю і надією на скорий Прихід Христа.

3. Чи впізнаємо ми в новому житті наших близьких і друзів?

Учні Ісуса впізнали Його в новому небесному образі за характерними ознаками (див. Лука 24:36-43). Марія, перебуваючи біля Його гробу, упізнала Його голос, коли Він покликав її (див. Івана 20:14-16). Двоє з учнів Ісуса впізнали Його в Еммаусі, коли Він, узявши хліб, переломив і благословив його (див. Лука 24:13-35).

Оскільки ми будемо подібними до Нього, то немає жодного сумніву в тому, що й викуплені впізнають одне одного за поставою, голосом та іншими особливостями, характерними для кожного з них. Звичайно, щось зміниться у зовнішності; адже гріх буде повністю викорінений, а разом з ним зникнуть і ті сліди, які він накладає на нас. Але саме завдяки цьому краще будемо розуміти одне одного: "Отож, тепер бачимо ми, ніби у дзеркалі, у згадці, але потім - об­личчям в обличчя; тепер розумію частинно, а потім пізнаю, як і пізнаний я" (1Кор.ІЗ:12).

Яку благословенну надію ми маємо! Нам відкриється вічне життя із Христом, рідними й друзями! Воістину, тоді ми пізнаємо і будемо пізнані! Недивно, що апостол Павло закликає нас до доброчесного життя, щоб "чекали блаженної надії та з'явлення слави великого Бога ..." (Тит. 2:13).

Отже, поміркуйте! Нас чекає у вічності наповнене щастям життя з Ісусом, Його ангелами, нашими друзями та рідними.

4. Якою буде Нова Земля?

У попередньому уроці ми говорили про те, що після тисячолітнього царства всі спасенні повернуться на Землю і почнуть нове життя в Новому Єрусалимі. У новому світі Господь перебуватиме разом зі Своїм народом.

"І доми побудують, і мешкати будуть, і засадять вони виноградники, і будуть їхній плід споживати. Не будуть вони будувати, щоб інший сидів, не будуть садити, щоб інший спожив, дні бо народу Мого - як дні дерева, і вибранці Мої зуживатимуть чин своїх рук!" (Ісая 65:21-22).

Писання конкретно говорить нам про наше майбутнє місце перебування. Ми побудуємо собі будинки і будемо жити в них, не турбуючись про квартирну плату. Ми будемо щасливі, відчуваючи цілковиту безпеку. Більше ніколи не буде страху і тривоги.

"Не вчинять лихого та шкоди не зроблять на всій святій Моїй горі, бо земля повна пізнання Господнього так, як море вода покриває!" (Ісая 11:9).

Пізнання Господа сповнить наші серця, і ми будемо прославляти Його, бо зможемо бачити свого Господа!

"І більше не будуть навчати вони один одного і брат свого брата, говорячи: пізнайте Господа! Бо всі будуть знати Мене, від малого їхнього й аж до великого їхнього, - каже Господь, - бо їхню провину прощу, і не буду вже згадувати їм гріха!" (Єрем. 31:34).

Щосуботи ми будемо приходити на поклоніння до нашого Творця і Визволителя: "Бо як небо нове та нова та земля, що вчиню, стануть перед обличчям Моїм, говорить Господь, так стоятимуть ваші нащадки та ваше ім'я. І станеться, кожного новомісяччя в часі його, і щосуботи за часу її кожне тіло приходитиме, щоб вклонятись перед обличчям Моїм, говорить Господь" (Ісая 66:22-23).

Усі разом ми зберемося перед престолом Господнім, аби вклонитися Тому, Хто так "полюбив світ, що дав Сина Свого Єдинородного, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне" (Івана 3:16).

Новий Єрусалим, столиця оновленої Землі, буде збудований верховним Архітектором Всесвіту і подарований нам, Його дітям, для вічного проживання.

"Бо чекав він міста, що має підвалини, що Бог його Будівничий та Творець" (Євр. 11:10). Двадцять перший розділ книги Об'явлення описує це чудове місто нашого майбутнього. Наступний розділ починається словами: "І показав він мені чисту ріку живої води, ясну, мов кришталь, що випливала з престолу Бога й Агнця. Посеред його вулиці, і по цей бік і по той бік ріки - дерево життя, що родить дванадцять разів плоди, кожного місяця приносячи плід свій. А листя дерев - на вздоровлення народів" (Об'явл. 22:1-2).

Сьогодні ми захоплюємося красою земних міст. Але вона не витримує жодного порівняння з Містом Господнім - столицею майбутньої вічності.

"Звеселиться пустиня та пуща, і радітиме степ, і зацвіте, мов троянда,- розцвітаючи, буде цвісти та радіти ..." (Ісая 35:1-2).

Уявіть собі таку картину. Скрізь течуть чисті, мов кришталь, прохолодні ріки. Над ними схиляються дерева, у їхньому затінку пролягають стежки для прогулянок. Око милують чудові долини, пагорби і величні гірські вершини. Тут, на цих мирних зелених луках, серед прозорих цілющих вод, діти Божі, які завжди вважали себе мандрівниками і подорожніми, знайдуть нарешті своє довічне пристановище.

Мабуть, вам доводилося бачити картину, на якій зображені дитина і лев, а за ними мирно йдуть теля, вовк і ягня. Картина ця була написана під натхненням обітниць Святого Письма.

"І замешкає вовк із вівцею, і буде лежати пантера з козлям, і будуть разом телятко й левчук, та теля відгодоване, а дитина мала їх водитиме! А корова й ведмідь будуть пастися разом, разом будуть лежати їхні діти, і лев буде їсти солому, немов та худоба!" (Ісая 11:6-7).

Зараз ми тримаємо цих диких страшних звірів у клітках, але на Новій, вільній від гріха Землі вони стануть нашими друзями й улюбленцями.

Там розкриються в усій повноті усі людські можливості й нахили, з'являться найвеличніші задуми, здійсняться благородні пориви, утіляться великі ідеї. І не буде межі для висот, які людина намагатиметься підкорити. Там відкриються чудеса, котрим людина не перестане дивуватися, істини, над якими вона буде постійно роздумувати. Там не буде кінця відкриттям, і людина присвятить їм усі сили розуму й душі.

Усі скарби Всесвіту будуть відкриті перед дітьми Божими. З невимовним захопленням ми пробуватимемо у вічності, радіючи Божественній досконалості. Ми будемо насолоджуватися скарбами віри і знання, проводячи час у спогляданні Божих творінь. Розкриваючись перед нами, вічність приноситиме нам усе нові й нові відкриття. Ми отримаємо там набагато більше, ніж могли мріяти, бо отримаємо незліченні Господні дари.

5. Шлях до нового життя

Якось Марка Твена запитали: "Як ви гадаєте, хто зможе опинитися на Небесах?" Трохи подумавши, письменник відповів: "Мені здається, що на небесах залишаться ті, хто, потрапивши туди, відчують себе наче вдома".

Чи відчує себе там немов удома шахрай, якому не буде кого обманювати? Чи відчує себе там немов удома запеклий егоїст, якщо там між людьми пануватиме безкорислива любов? Тому ми повинні викорінити із себе зло вже тут, у теперішньому житті, щоб відчути себе немов удома на Небесах і на Новій Землі! І Небеса, і Нова Земля будуть помешканням для людей, очищених від гріха, інші ж відчуватимуть себе там чужими. Ісус сказав: "Блаженні чисті серцем, бо вони будуть бачити Бога" (Матв.5:8).

Апостол Петро, розповідаючи про Нову Землю, закликає нас: "Тож, улюблені, чекаючи цього, попильнуйте, щоб ви знайшлися для Нього не скверні та чисті у мирі" (2Петр.З:14).

Ми знаємо, що наближається Прихід Христа; усвідомлюємо, що нам важливо вже сьогодні готуватися до нового життя. Апостол Іван писав про тих, хто чекає Приходу Господа: "Кожен, хто має на Нього надію оцю, очищає себе так же само, як чистий і Він" (1Івана 3:3).

Апостол Іван навчає, що всякий гріх є беззаконням і лише Господь може врятувати нас від нього й очистити для життя в Царстві Божому.

"Кожен, хто чинить гріх, чинить і беззаконня. Бо гріх - то беззаконня. І ви знаєте, що Він був з'явився, щоб гріхи наші взяти, а гріха в Нім нема. Кожен, хто в Нім пробуває, не грішить; усякий, хто грішить, не бачив Його і не пізнав Його" (1Івана 3:4-6).

Лише ті, хто намагається наслідувати життя Ісуса, будуть врятовані від гріха.

"І не ввійде до нього ніщо нечисте, ані той, хто чинить гидоту й неправду, але тільки ті, хто записаний у книзі життя Агнця" (О'явл.21:27).

Ісус відповів багатому юнакові, який запитував про вічне життя: "Коли ж хочеш ввійти до життя, то виконуй заповіді" (Матв. 19:17).

Праведність Ісуса Христа - ось наш ключ від Його прийдешнього Царства. Лише Син Божий може врятувати нас від гріха. Але Він не допоможе нам, якщо ми вперто грішимо і відмовляємося прийняти свого Спасителя.

Пам'ятаймо: лише прийнявши Його своїм Спасителем, лише силою Його благодаті зможемо викорінити все гріховне, що губить нас, коли ми порушуємо Заповіді. Додержуванням Заповідей перевіряється наше служіння Богові.

Християнська сім'я зібралася біля смертного ложа свого батька. Відчуваючи, що останні сили життя залишають його, він по черзі став підкликати до себе дітей. Кожному він шепотів: "На добраніч. Ми скоро побачимося". Його слова "на добраніч" були і прощанням і заповітом. Але коли до нього підійшов наймолодший син, який був далекий від Бога, помираючий зі слізьми промовив: "Прощай".

Юнак відсахнувся зі страхом і запитав: "Батьку, чому ти іншим говорив "на добраніч", а зі мною попрощався назавжди?" Батько, зітхнувши, відповів: "Сину, я сказав тобі "прощай", бо ти нічого не робиш для нашої зустрічі у вічності". Ридаючи, юнак кинувся до батька зі словами: "Тату, тату, не говори мені "прощай"! Скажи мені "на добраніч!"

Отже, найяскравіші картини майбутнього можуть залишитися для нас недосяжними. Чи можеш ти вже сьогодні сказати своєму Спасителеві: "Хай буде благодать Твоя на мені! Я буду робити все, щоб завжди перебувати з Тобою і своїми рідними у Твоєму Царстві".

Дорогий наш Небесний Отче! Я не можу не любити Тебе, бо Ти полюбив мене. Я вдячний Тобі за те, що через Слово Твоє бачу Небеса Твої прекрасними і досяжними. Прошу Тебе, пошли Святого Духа в моє серце, щоб я був гідний перебувати з Тобою у вічності на Новій Землі. В Ім'я Ісуса. Амінь.

Молитва Христа

"Отче наш, що єси на небесах! Нехай святиться Ім'я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя як на небі, так і на землі. Хліба нашого насущного дай нам сьогодні. І прости нам борги наші, як і ми прощаємо боржникам нашим. І не введи нас у спокушення, але визволи нас від лукавого. Бо Твоє є Царство, і сила, і слава навіки. Амінь".(Матв.6:9-13)


Изучаем вместе » Нове Життя » 1 -  2 -  3 -  4 -  5 -  6 -  7 -  ... -  9 -  10 -  11 -  12 -  13 -  14 -  15 -  16 -  17 -  18 -  19 -  20 -  21 -  22 -  23 -  24

Меню сайта
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
*** Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианский форум, библиотека, каталог сайтов. Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Церкви.com