Суббота, 18.05.2024, 13:13
Приветствую Вас Гость | RSS


Церковь Адвентистов седьмого дня
              г.Конотоп

Прийдешнє Беже царство і ми - урок №05

Изучаем вместе » Нове Життя » 1 -  2 -  3 -  4 -  ... -  6 -  7 -  8 -  9 -  10 -  11 -  12 -  13 -  14 -  15 -  16 -  17 -  18 -  19 -  20 -  21 -  22 -  23 -  24


Урок № 5
"Прийдешнє боже царство і ми "

Слово Боже - дорогоцінна скарбниця, але далеко не кожний користується цим джерелом мудростi. Наприклад, багатьом хотiлося б дізнатися, що чекає свiт та їx особисто в майбутньому, але, хоч Бiблiя мiстить вiдповiдi на ці запитання, не вci знаходять час розгорнути її.

1. Що нас чекає завтра?

Чи пам'ятає та чи піклується Господь про нас? Можливо, Його Всесвiт такий великий i неосяжний, що Вiн покинув нас напризволяще? Чи думає Він про наш свiт i його майбутнє?

У 2-му Посланні Петра читаємо: "І ми маємо слово пророче певніше. І ви добре робите, що на нього вважаєте, як на свiтильника, що світить у темному мiсцi, аж поки зачне розвиднятися, i свiтова зiрниця засяє у ваших серцях..." (1:19).

Нікому з людей не подобається довго залишатись у темрявi без свiтла, а бiблiйні пророцтва подiбнi до променів свiтла в темрявi нашого життя. Господь освiтлює затьмарене грiхами серце кожного, хто досліджує Слово Боже i живе згiдно з ним. Але бiблiйні пророцтва - це не тiльки свiтло, яке осяває людське серце, але й маяк, котрий своїми променями сягає далеко в майбутнє.

У Бiблiї є багато пророцтв про подiї майбутнього, що вiдбуваються за велiнням Бога, бо Йому підвладне i минуле, i сучасне, i майбутнє. Історiя не раз доводила правдивiсть Божого провидiння. Отже, враховуючи те, що тiльки Бог знає майбутнє, виконання пророцтв - переконливий доказ богонатхненності Писання. Розумiння цього змiцнює вipy.

Ми часто запитуємо себе, що чекає нас завтра? Мир i розквiт, чи кiнець цивiлiзацiї? Що допоможе нам передбачити свою долю? На якi знання i факти спираємося ми?

Тільки один Господь знає майбутнє. На вci хвилюючi нас питання про майбутнє ми знайдемо вiдповiді в однiй із книг Бiблiї, що написана 2500 рокiв тому пророком Даниїлом. У цих пророцтвах Господь провiщає майбутні подiї аж до кінця часу.

2. Погляд у майбутнє

Звернемося до Старого Заповiту i розгорнемо книгу пророка Даниїла, яку було написано за п'ятсот рокiв до народження Христа. У другому роздiлi книги читаємо дивовижне пророцтво, яке чiтко окреслює iсторичний розвиток людського суспiльства протягом 2500 poків. Уві сні вавилонський цар Навуходоносор отримує вiд Бога видiння картин майбутніх подій. "Але є на небесах Бог, що вiдкриває таємницi, i Він завiдомив царя Навуходоносора про те, що буде в кінцi днiв" (Дан. 2:28).

Пророк Даниїл говорить царю: "Ти, царю, бачив, аж ось один великий бовван,- бовван цей величезний, а блиск його дуже сильний; вiн стояв перед тобою, а вигляд його був страшний. Цей бовван такий: голова його - з чистого золота, груди його та рамена його - зо срiбла, нутро його та стегно його - з міді. Голiнки його - з залiза, ноги його - частинно з залiза, а частинно з глини. Ти бачив, аж ось одiрвався камiнь сам, не через руки, i вдарив боввана по ногах його, що з залiза та з глини,- i розторощив їх. Того часу розторощилося, як одне, - залiзо, глина, мiдь, cpiбло та золото, i вони стали, немов та полова з току жнив, а вiтер їх розвiяв, i не знайшлося по них жодного слiду; а камінь, що вдарив того боввана, став великою горою, i наповнив усю землю" (2:31-35).

Таким був сон Навуходоносора. Даниїл пояснив царю зна­чення сну.

Що означає голова з чистого золота? "Ти - голова, що з золота" (2:38).

Золота голова, за словами Даниїла, символiзувала могутність Вавилону, яким правив Навуходоносор.

Потiм він пояснює, що символізують груди i руки боввана: "А по тобi постане iнше царство, нижче вiд тебе ..." (2:39). І дiйсно, у 539 р. до н.е. цар Мідо-Персiї kиp завоював Вавилон, започаткувавши панування Пepськoї імперiї.

Далі Даниїл відкриває, що означають мiдні стегна боввана: "... і царство третє, інше, що з міді, яке буде панувати над yciєю землею" (2:39). Тут ідеться про Грецiю. Грецьке вiйсько на чолi з Олександром Македонським у 331 р. до н.е. в битвi при Арбелах отримало перемогу над персами.

Залiзнi ноги боввана символiзують Римську імперiю, яка стала володарювати над свiтом після перемоги над греками в 168 р. до н.е. "А царство четверте буде сильне, як залiзо",- говорить пророк (2:40).

Зазначимо, що Рим iсторики часто характеризують словами "Залiзна iмперiя.

Понад 1900 рокiв тому, коли народився icyc, Римською імпepiєю правив кесар Август (див. Лука 2:1). Отже, Христос та Його учні жили в перiод, зображений у пророцтвi як "ноги iз залiза".

І, нарештi, ми дізнаємося, як пояснюється сумiш із глини та залiза.

"А що ти бачив ноги та пальцi частинно з гончарської глини, частинно з залiза, то це буде подiлене царство ..." (2:41).

Отже, згідно з пророцтвами, Рим повинен бути подiлений на десять царств. Коли ж це сталося? У iv-v ст. християнської ери в межах Захiдної Європи утворилось десять незалежних держав, якi були заселенi англо-саксами, франками, алеманами, остготами i багатьма iншими народами. Так виконалося пророцтво.

3. Що розповiдають пророцтва про сьогоднiшнiй день?

Чи розповiдається у другому роздiлi книги Даниїла про можливе об'єднання європейських держав? Вiдповiдь знаходимо у 43-му вipшi. "А що бачив ти залiзо, змiшане з глейкою глиною, то вони змiшанi будуть людським насiнням, а не будуть прилягати одне до одного, як залiзо не змiшується з глиною".

Пророцтво проголошує: незважаючи на вci зусилля об'єднатися, народам Європи так i не вдасться це зробити до кінця icтоpiї людства.

Проте iсторiя знає чимало прикладiв, коли різні діячі намагалися створити єдину державу, проте всі їхні зусилля були даремними. Вічне Слово стверджує: "... не будуть прилягати одне до одного", отже, доля цих країн уже вирiшена. Протягом чотирнадцяти столiть Європа не змогла стати єдиною, i це переконливий доказ iстинностi Святого Письма. Жодні зусилля не змогли зруйнувати силу шести пророчих слiв: "... не будуть прилягати одне до одного" (Дан.2:43). Про непорушність пророчого слова Ісус сказав: "Небо й земля проминеться, але не минуться слова moї" (Матв. 24:35).

Історiя минулих 2500 років показує, наскільки правдиві пророцтва другого роздiлу книги Даниїла. Послiдовнiсть iмперiй, що повставали одна за одною від часiв Навуходоносора до наших днів, вiдповiдає визначенню Бiблiї. xiбa можна знехтувати таким iсторично точним виконанням бiблiйного пророцтва? За допомогою шлюбів коронованих осіб, воєн та дипломатичних угод люди намагалися зробити те, що Бiблiя визначила як неможливе. Вiдомо, що жодна із цих спроб не була вдалою. "... Не будуть прилягати одне до одного", - говорить пророцтво. "Воістину не прилягли", - свідчить icтоpiя.

4. Наближається Боже Царство

Кожному з нас цікаво, що ж чекає людський рід? Відповідь знаходимо в книзі Даниїла: "А за днів тих царів Небесний Бог поставить царство, що навіки не зруйнується ... воно потовче и покінчить yci тi царства, а само буде стояти навіки" (2:44).

Так прийде на землю Царство Боже. Сказано, що камінь, який має вдарити боввана i зруйнувати його, зробиться великою горою i заповнить усю землю. І тоді Христос, Скеля Віків, навіки стане Царем світу.

Удар у залізні й глиняні ноги боввана символізує Другий прихід Христа, зруйнування всіх держав i поразку вcix народів. Услід за цим буде встановлене Царство Боже для вcix Його вірних послідовників.

"І Бог кожну сльозу з очей їxнix зітре, i не буде вже смерти - ані смутку, ані крику, ані болю вже не буде, бо перше минулося" (Об'явл.21:4).

Наближається той день, коли на землі буде засновано Царство Боже. Не буде більше скорбот і хвороб. Не буде загрози війни, кровопролиття i смepтi. Нашу планету Господь перетворить на нову, вільну від зла Землю, де вічно перебуватиме Його Царство. Це Царство буде встановлене славною могутністю вічного Бога, а не за наказом людини, рішенням ООН чи будь-якої iншoї організації.

На Новій Землі не буде гpixa (див.Об'явл.21:1; 22:3). Людина забуде про війни (див.Псал.45:10), настане міцний вічний мир. Христос, Котрий був розп'ятий на Голгофському хресті, стане Царем у славі.

Виникає питання: згідно з пророцтвом Даниїла, яку частину шляху людство вже подолало і де ми перебуваємо зараз? Дане пророцтво загалом виконалося, за винятком останнього етапу: камінь ще не вдарив у ноги боввана. Це означає, що ми наближаємося до розв'язки всесвітньої icтopiї - Другого приходу Христа. Така реальність наших днів. icyc Христос, Син Божий, зупинить хід icтopiї Землі, щоб стати Царем Всесвіту. І цей час невблаганно наближається.

Уже близько кінець icторії людства. З радістю в серці ми чекаємо повернення нашого Господа icyca Христа в Його славі, чекаємо Його Вічного Царства, яке запанує у світі.

5. Сон царя i ми

На одному з богослужінь проповідник розповідав про пророцтва Даниїла, що стосувалися розвитку всесвітньої icтоpiї. Там був присутній один скептик. Він постійно підкреслював, що не вірить у Біблію i вважає її збіркою міфів та забобонів. Однак цей чоловік був вражений, коли почув, як точно здійснилися біблійні пророцтва в icтоpiї.

По закінченні богослужіння він підійшов до проповідника i, потиснувши йому руку, сказав: "Досі я не вірив Біблії, але сьогодні увечері ви переконали мене, що є Вищий Розум, Якому відоме майбутнє i Який передбачає історичний розвиток ycix народів. Прошу вас, допоможіть мені більше дізнатися про Бога".

З якою радістю проповідник попровадив цю людину до пізнання Бога, до усвідомлення неминучості виконання біблійних пророцтв! Так Слово Боже перемогло невір'я.

Із провіщеного пророчим Словом уже багато що здійснилося, а решта виконається незабаром. Наближається Прихід Христа, Котрий покладе край царству гpixa. У наші дні Він готує людей для життя в Його Вічному Царстві.

Нині перед кожною людиною постає питання: чи готовий я увійти до Вічного Царства Христа? Нехай же молитва одного з розбійників, розп'ятих поруч із Христом: "Спогадай мене, Господи, коли прийдеш у Царство Своє" (Лука 23:42), - стане і нашою молитвою.

Отче наш Небесний! Дякую Тобі за Твою по­стійну любов до мене. Я вдячний Тобі за те, що Ти через пророків відкриваєш Своїм послідовни­кам майбут­нє світу і провадиш нас шляхом спа­сін­ня. Дякую Тобі за правдиве пророче Слово. До­по­можи мені прийняти його як Слово Істини і повірити в нього. Але найбільше прошу: допо­мо­жи мені відкрити своє серце Спасителеві. В Ім'я Ісуса. Амінь.


Изучаем вместе » Нове Життя » 1 -  2 -  3 -  4 -  ... -  6 -  7 -  8 -  9 -  10 -  11 -  12 -  13 -  14 -  15 -  16 -  17 -  18 -  19 -  20 -  21 -  22 -  23 -  24

Меню сайта
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
*** Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианский форум, библиотека, каталог сайтов. Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Церкви.com