Четверг, 28.03.2024, 21:47
Приветствую Вас Гость | RSS


Церковь Адвентистов седьмого дня
              г.Конотоп

Главная » 2010 » Апрель » 14 » Конотопська громада допомогає інвалідам
15:19
Конотопська громада допомогає інвалідам

Церква Адвентистів Сьомого Дня м. Конотоп в плідній співпраці з благодійним Білоцерківським фондом”Божії приховані скарби” здійснює соціальну допомогу інвалідам та всім людям, котрі потребують допомоги в засобах пересування: інвалідних візках, палицях, ходунках і милицях.

Восени 2008 року до мого відома дійшла інформація, що білоцерківський благодійний фонд співпрацює з усіма установами, які є не платниками податку (релігійними організаціями, фондами), після чого я, Євген Толок, почав налагодження з ним тісної співпраці. Двоє волонтерів із нашої громади - Тетяна Міщенко та Миколай Маняк - пройшли навчання в Білоцерківському благодійному фонді "Божії приховані скарби”, що знаходиться в с. Фурси, Білоцерківського р-н.

Навесні 2009 р. почалося документальне оформлення співпраці і підготовка всіх паперів для виконання соціального служіння в м. Конотоп та Конотопському районі.

13 травня 2009 року в молитовному будинку адвентистської церкви АСД по вул. Фурманова разом з президентом благодійної організації Нітою Хенсон був проведений перший соціальний захід по наданню інвалідам засобів пересування, в цей день було роздано: вісім інвалідних візочків для жителів міста та району; три візочки для міської лікарні міста; дві палиці та одна пара милиць.

Волонтерами Конотопської громади здійснюється попередній виїзд до людини, яка потребує будь-який засіб пересування. На даному виїзді здійснюється заповнення спеціальної анкети з її особистими даними та замірами, після чого здійснюється підбір необхідного засобу, який би повністю відповідав вадам хворого. Після підбору засобу пересування здійснюється попередження інваліда про підібраний засіб і приїзд волонтерів до нього додому, після чого перевіряється на місті відповідність підібраного засобу пересування та робиться фотографія для звіту до благодійного фонду, про те що засіб підходить, відповідає вимогам і був наданий відповідній людині.

Для тих, хто потребує будь-який засіб пересування необхідно зробити таке: подати письмову або телефонну заявку на засіб пересування; підготувати ксерокопію: паспорта, ідентифікаційного коду, пенсійного посвідчення (посвідчення по інвалідності), довідку від ВКК про потребуючий засіб пересування з діагнозом хвороби.

За даний період було надано 26 інвалідних візочків, 20 палиць, 4 пари милиць, 3 ходунків.

Толок Євген.

Просмотров: 1071 | Добавил: КЦАСД | Теги: Конотопська громада допомогає інвал | Рейтинг: 5.0/1
Меню сайта
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Апрель 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0